Odensehuis

Het Odensehuis;  Een warme deken, gezelligheid, muziek, advies, betrokkenheid. Inspiratie of houvast om het dagelijkse leven met dementie steeds weer aan te passen aan de veranderende mogelijkheden en beperkingen. Waar iedereen weet of met elkaar deelt hoe dementie je dagelijkse leven be├»nvloedt. Hoe je ermee kunt leven. De nadruk ligt op de mens, niet op de dementie. Meedoen met activiteiten mag altijd, maar hoeft nooit. Koffie drinken, een beetje rondkijken of een praatje maken is voor de een net zo fijn als een uitstapje voor de ander. Meer informatie over het Odensehuis vindt u in deze folder. 

 

Downloads:

› Informatie folder
Odensehuis
Odensehuis

Het huis

Iedere gedachte is welkom

Odensehuizen werken allemaal vanuit dezelfde gedachte: Mensen met geheugenverlies of beginnende dementie kunnen gewoon nog heel veel. De mens en zijn leven staat centraal, niet de ziekte en de zorg.

Als u te maken krijgt met geheugenklachten of beginnende dementie dan heeft u misschien  veel vragen. U wilt graag uw eigen leven leiden en uw eigen keuzes maken, kan dat? In het Odensehuis treft u gelijkgestemden die net als u voor dezelfde uitdagingen staan en met vergelijkbare vragen zitten. Er is alle ruimte om met anderen te delen wat het dagelijkse leven met dementie moeilijk maakt of juist makkelijker maakt.

Ook voor uw partner en/of naasten kunnen er dingen veranderen. Het Odensehuis is er ook voor hen.
In het Odensehuis is iedere gedachte welkom. Alles is goed, niets is vreemd. Alles mag, niets moet en er is veel mogelijk. Het is een gezellige, huiselijke plek waar je kunt zijn zoals je bent. U krijgt hier alle ruimte om samen leuke dingen te ondernemen, te organiseren of te doen. Elkaar ondersteunen en plezier hebben met elkaar. Daar gaat het om in het Odensehuis.

Voor U

Het Odensehuis Schouwen-Duiveland is er voor u! En het is niet alleen voor u, maar vooral ook door u, samen met een aantal toegewijde vrijwilligers. Eigen regie en eigen kracht! U bepaalt zelf wanneer u komt, met wie en hoe lang u komt en wat u gaat doen.

U bepaalt.