Het Odensehuis is een vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het dagelijkse reilen en zeilen.
Teamvrijwilliger
Teamvrijwilligers maken onderdeel uit van een team. Zij werken in de regel op een vaste dag of dagdeel en dragen samen zorg voor het welzijn van de deelnemers, invulling van de activiteiten, bereiden van de lunch en het invullen van het rooster. De activiteiten worden in samenspraak met de deelnemers bedacht en kunnen groepsgewijs of individueel zijn. Binnen of buiten het Odensehuis. Wandelen, museumbezoek, spelletje, iets creatiefs, meehelpen de lunch te bereiden enzovoort. Ook kan je één op één iets met een deelnemer ondernemen. Teamvrijwilligers denken ook mee over de ontwikkeling van het Odensehuis, nemen deel aan regelmatig overleg en aan trainingen of scholingsdagen.
Poule vrijwilliger
Een poulevrijwilliger is een vrijwilliger die voor 1 activiteit of taak komt (bijvoorbeeld koken of klaverjassen) of komt invallen in een team.
Als poulevrijwilliger word je niet ingeroosterd en is je rol wat vrijblijvender dan die van een teamvrijwilliger. Net als de teamvrijwilliger vind je het fijn om met mensen om te gaan en ben je er voor de deelnemers.
Wil je je juist graag op één deelnemer richten en spreekt het je aan om maatje te zijn? Er zijn regelmatig deelnemers die extra aandacht zeer op prijs stellen! We zoeken altijd mensen die graag één op één wat meer tijd met iemand willen doorbrengen. Je kunt gebruik maken van onze duofiets, een wandeling maken, een museum bezoeken of een mooi gesprek voeren onder het genot van een kop koffie.
Om een beeld te krijgen van wat er allemaal in het Odensehuis gebeurt, klik dan hier voor de maand-agenda.
Rollen vrijwilligers
Iedereen is anders en dat is juist zo mooi en uniek. Dus naast verschillen in interesses en taken kunnen ook de rollen van elkaar verschillen. Zo vullen we elkaar aan als team. Waar herken jij je in?
Ben je een echte DOENER, vind je het heerlijk om bezig te zijn en diverse uitvoerende taken te verrichten?
Of ben je meer een REGELAAR met overzicht die het fijn vindt om aanspreekpunt te zijn?
Ben je een CREATIEVE DENKER en schud je nieuwe ideeën zó uit je mouw?
Vind je het fijner iets op de achtergrond te doen als STILLE KRACHT?
Ben je liever niet te veel gebonden maar wil je wel graag iets doen? Je kunt je ook FLEXIBEL inzetten als poulevrijwilliger of bij specifieke projecten of klussen.
Ben je enthousiast geworden en geïnteresseerd om als vrijwilliger bij het Odensehuis te werken? We nodigen je graag uit om langs te komen, kennis te maken en sfeer te proeven in het Odensehuis. We combineren dit met een kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren Pauline of Jessica.
We vinden vooral je motivatie en affiniteit met de doelgroep belangrijk. Verder vragen we op welk gebied je interesses en talenten liggen en hoe je deze in wilt zetten als vrijwilliger. Als we merken dat het matcht, dan starten we met een proefperiode van een maand. Verloopt het van beide kanten goed, dan bieden we je graag een vrijwilligerscontract aan. We vragen je dan een Verklaring Omtrent Gedrag (kosteloos) aan te vragen en akkoord te gaan met onze Gedragscode.
We bieden een fijne, dynamische werkplek waar je jezelf kunt zijn en van betekenis bent. We werken niet met een maandelijkse vergoeding maar verrassen je graag een paar keer per jaar met een attentie en een uitje. We vinden het belangrijk dat je beschikt over enige kennis op het gebied van dementie, daarom zorgen we voor scholing. Alle vrijwilligers krijgen deze basistraining aangeboden. Ook het delen van ervaringen is van belang. Daarom worden er regelmatig vrijwilligersvergaderingen en scholingsdagen georganiseerd. Deze zijn voor poule vrijwilligers niet verplicht.
Interesse?
Neem contact met ons op via +31 (0) 64 28 48 241 of mail ons!
Vrijwilligersbeleid
Download hier het vrijwilligersbeleid